vrijdag 29 juni 2012

Trotse ouders

Zo kunnen wij ons wel noemen momenteel.Onze 2 kids kwamen met schitterende rapporten thuis dus beter kunnen we de vakantie niet inzetten vandaag! Nu 2 maanden genieten van rust,geen opgelegd ritme,vnl.leuke dingen doen,er een 3tal weekjes tussenuit trekken... De weergoden blijven ons hier nog steeds goedgezind,terrastijd dus !
Maar ook binnenshuis creëren we weer een hoekje zomer...


donderdag 28 juni 2012

Bijna...

...kunnen we aan de slag gaan.Na veel overleg hebben we besloten de plafond voorlopig te laten zoals het is,komt nog wel eens aan de beurt maar nu even niet. Dan eindeloos overleg over de kleur,maar...ik ben erin geslaagd. Daarjuist gaan inkopen doen en thuisgekomen met 4 potten verf,bovendien was er een fikse korting te verkrijgen wat resulteerde in 41 EUR minder,is wel de moeite hé!





Nog 1 dagje te gaan en de kids kunnen genieten van een welverdiende vakantie,morgen nog enkele uurtjes (afhalen rapporten) en we kunnen 2 maanden in een ander ritme leven.Zalig gewoon,voor de kids maar ook voor mij.Ik kijk er echt naar uit...

Het zonnetje is ons ook goed gezind de voorbije dagen,hopelijk kunnen we enkele weken genieten van een leven in de tuin en op het terras. De bloemetjes en planten doen in elk geval hun best!

Vanmiddag hebben we genoten van lekkere zelfgemaakte pizzatjes en vanavond zal onze BBQ nog eens van dienst zijn,hopelijk blijft het voorspelde onweer uit!


Binnenkort een update van onze schilderwerken,ben zelf heel benieuwd naar het eindresultaat...

zaterdag 23 juni 2012

Bakkriebels

Ook vandaag werd de keuken hier weer omgetoverd tot een heuse bakplaats. Experiment deze keer: stokbrood ! En...na een 5tal uurtjes was het resultaat er,ook deze keer weer goed gelukt.





Renni bleef op afstand en genoot van de rust op het terras. Steeds op de uitkijk...
Ondanks de frissere temperaturen en de weinige uurtjes zon,zien we stilaan onze eerste groenten verschijnen op het dakterras.Nog even en we kunnen al eten van de courgette...


woensdag 20 juni 2012

Een zonnige woensdag...

...waarop er ten huize Baklicharov genoten werd van een lekkere BBQ


...waarop er zachte witte broodjes werden gebakken.Voor een eerste keer vrij goed gelukt!






...waarop er ook wat gestudeerd werd door de kids. Georgi heeft morgen examen Nederlands en Nikolai    toets wereldoriëntatie.Nog enkele dagen te gaan,jongens,en dan een lang verdiende zomervakantie !

...waarop er ook wat gepoetst werd en tussendoor ook genoten van het zonnetje.

Zo mogen er nog vele dagen volgen...!!

woensdag 13 juni 2012

Tussen de buien door en...ons fotomodel

Tussen de buien door toch maar weer enkele foto's genomen. Hopelijk snel wat meer zon zodat we ook kunnen genieten van de bloemetjes...








Gisteren nog even langs geweest bij de kringloop en...2 leuke dingen gescoord;een houten kastje (weet nog niet wat ermee te doen of waar te hangen,maar kon het niet laten staan) en een prachtig blik (bewaar ik momenteel kralen in).
 


En ziehier...ons fotomodel van de dag,ze geniet er blijkbaar echt van!



vrijdag 8 juni 2012

Leuke verrassing

Gisteren zat er een pakje voor mij bij de post. Raar...,ik had toch helemaal  niets besteld.Was het van "Hoepzika" ,mijn eerste PIF-pakketje...Echt leuk om zo onverwachts een geschenkje te mogen ontvangen,mijn dag was ineens goed!!
Kijken jullie maar mee...

Ondertussen ben ik zelf ook al aan de slag gegaan met mijn "PIF-pakjes". Nog even geduld ,dames,weldra gaan ze op de bus!

dinsdag 5 juni 2012

Langzaam beginnen we...

...met enkele veranderingen in de woonkamer. Hetvolgende staat op het programma: verven van plafond en van de muren. Momenteel is alles nogal donker en ik hou van "licht" dus...heb ik gisteren al een deel van de gordijnen weggedaan. Die hingen daar toch enkel als decoratie,je kon ze niet eens toedoen. Ook als je ziet hoeveel stof ze opnemen (ook al werden ze jaarlijks gewassen),weg ermee dus! Met als resultaat al een betere (en mooiere) lichtinval...

                                     zie je die donkere gordijnen aan het venster?

                                               een heel verschil toch?


Nu eerst op zoek naar verf voor het plafond.Ik denk aan een soort beige maar twijfel nog steeds. Voor de muren had ik ook een crème kleur (heel licht bruin) in gedachten,'k wil het toch wat landelijk houden. Als iemand suggesties heeft...steeds welkom hoor !

zaterdag 2 juni 2012

Nieuwe uitdaging





Heel lang getwijfeld maar onlangs toch de knoop doorgehakt,we starten met een nieuw project. Als alles goed verloopt, zal ik binnen 2 jaar naast gewone kinesitherapeute ook dierenfysiotherapeute zijn. De inschrijving is nu definitief,in oktober starten we met de 2jarige opleiding! In België is dit nog niet zo bekend in tegenstelling tot onze noorderburen,in Nederland zijn er namelijk al verschillende praktijken te vinden en...met succes! Daar moet dus verandering in komen,ook hier in de regio wil ik dat er een mogelijkheid bestaat om dieren (vnl dan honden en paarden) een volwaardige behandeling te geven. We gaan er dus voor...!!!