vrijdag 31 januari 2014

Kleine veranderingen maken al gelukkig

Geregeld wordt er wel iets veranderd hier binnen: kaarsje erbij,plant verzet,nieuwe pot... Veel hoeft het niet altijd te zijn maar toch word ik er telkens gelukkig van.Te kunnen genieten van kleine dingen,mooi gevoel...










Daarnaast denk ik ook veel na over mijn huidige werksituatie (waarin ik graag wat verandering zou willen zien),volgende week een interessant gesprek dus...wordt vervolgd!

dinsdag 28 januari 2014

Aan de haak en heerlijke geuren

We zijn weer aan het haken,geen sjaals meer(genoeg voor deze winter) dus op zoek gegaan naar een ander projectje.Telkens ik die mooie grannys zag op het web,dacht ik "dat moet ik ook kunnen". Wat sites opgezocht en ja hoor,gelukt! Vlug wat wol gehaald en starten maar... Binnen 3 weekjes worden de grannys ook aangeleerd op onze haaksessie ,blij dat ik ze al onder de knie heb.



Tijdens het haken zorgen we ook weer voor heerlijke geuren in de keuken. Groenten gekuist en klaar in de pan,na een 10tal minuutjes een heerlijke zuiders aroma in de keuken.


Straks nog een broodje bakken ,meer kunnen we bij dit weer toch niet doen.
Morgen is mijn wederhelft jarig,taart bakken zou dus ook nog moeten gebeuren.Oven gaat weer overuren draaien... Maar we kunnen er dan lekker van genieten!!

dinsdag 21 januari 2014

In bloei

Enkele oleanders staan hier al geruime tijd binnen (uit vrees voor de vorst,die we nog steeds niet hebben...). En eentje staat al enkele dagen in bloei,nog nooit gebeurd...maar wel mooi natuurlijk. Geeft toch een apart sfeertje weer,die bloemen zijn echt prachtig. Hopelijk bloeit deze in de zomer nu ook nog...







Ook nog een fotootje van mijn vaas met wilgentakken,vanuit een andere hoek genomen (en toch krijg ik het niet zo goed op foto als ik zou willen!). Misschien met wat zonlicht erbij maar dat zal niet voor vandaag zijn. Bewolkt,mistig en koud weer,blijven we maar weer een dagje binnen!



Brood staat te rijzen,geeft straks ook weer heerlijke geuren in de keuken. Haakwerkje erbij,tasje koffie en het zal weer snel avond zijn. Een fijne dag nog!!



maandag 20 januari 2014

Wilgentakken gevonden

Wat moet men hier soms zoeken om de gepaste takken te vinden...

Vorig jaar voor mijn verjaardag een vaas (Leonardo) gekregen en het was toch zo moeilijk om ze een geschikte plaats te geven.
Vandaag op de markt zag ik ineens wilgentakken staan,wat overlegd,eens huiswaarts gekeerd en na een uurtje stond ik er terug. Hopend op een mooi resultaat en...het heeft wel iets nu. Geeft direct al een beetje lente in huis. Goedgekeurd door huisgenoten dus...laten we het zo staan!



donderdag 16 januari 2014

Gezellige avond

De haaksessie was in één woord GESLAAGD ! Toffe mensen,leuke sfeer en mooie haakprojecten gezien. Aangezien mijn voorkeur ging naar een sjaal,kon ik vlug aan de slag,geen twijfels (zoals vele anderen),het juiste materiaal ...Gestart om 19.30u,thuisgekomen om 21.30u en ziehier het resultaat.





Volgende maand doen we verder,misschien ook eens een keertje bloemschikken tussendoor,mijn avonden raken wel gevuld zo!
Vind het nu al spijtig dat ik zo vlug klaar was,misschien ga ik gewoon weer om wol en maak er nog eentje...

woensdag 15 januari 2014

Haaksessie

Vanavond wordt er hier in de buurt een haaksessie georganiseerd. Eerst nog wat getwijfeld of ik wel zou gaan maar...het wordt zeker en vast gezellig,dus...om 19.30u zijn we paraat ( is trouwens hier 2 huizen verder,ver hoeven we niet te lopen). Op het programma staat een muts of sjaal haken,straks even denken wat het wordt. Ik kijk er alvast naar uit!




zondag 12 januari 2014

Toch een beetje winters

Vanmorgen genoten van een mooie winterzon,echt prachtige beelden...



Een wandeling stond dus zeker en vast op het programma,gewapend met fototoestel en...snoeitang.Ik ben namelijk op zoek naar magnoliatakken (onze struik is nog veel te klein). En als men lang genoeg wandelt,scoort men ook !!




Daarna nog een heerlijk koekenbrood gebakken,zalige geur ondertussen in het ganse huis en...verlangend aan het wachten op het avondeten!


maandag 6 januari 2014

Schattig

Al 10 jaar bij ons,bazig,eigenzinnig maar...ik zou ze niet kunnen missen.De dag doorbrengen met slapen en aandacht vragen,'s avonds samen in de zetel liggen... Echte vriendschap!
Is ze niet schattig??


zaterdag 4 januari 2014

Gezelligheid

Kerstversiering aan de kant gezet,weer meer licht en ruimte nu! Maar bij deze donkere dagen,mag kaarslicht zeker en vast niet ontbreken. Gezellig zo,maar...ik kijk al enorm uit naar de lente (ook al moet de winter nog even langs komen...) !