Op vraag van velen hier het recept van mijn appelcake.
Ingrediënten
-
250 gr suiker
-
4 eieren
-
250 gr boter
-
250 gr zelfrijzende bloem
-
2 appels
Bereiding
- Smelt boter op een zeer zacht vuurtje. Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng eieren met suiker en klop ze gedurende 15 minuten tot schuim met de mixer. Schil de appels. Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim. Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm. Leg hierboven ook nog schijfjes appel.
- Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden
gedurende 35 à 40 minuten. Prik er voorzichtig in met een lange naald
als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven.
Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.
Smakelijk !!