Tijdens het weekend hebben we wat peren geplukt dus...stond er vandaag confituur maken op het programma . Gemakkelijk receptje: 1 kg peren,1 kg confituursuiker en een kaneelstokje
Schil de peren, verwijder het klokkenhuis en snij het fruit in
stukken. Doe de stukken peer in een ruime kookpot met een beetje water.
Voeg het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook gedurende een
20 tal minuten. (tijdsduur hangt af van het soort peer). Verwijder het
kaneelstokje. Het resultaat dat je nu hebt, is een soort fruitmoes.
(zitten er nog grote stukken in de fruitmoes, pureer ze dan even)
Voeg vervolgens de confituursuiker toe. Los deze op en breng alles
opnieuw aan de kook tot de confituur de gewenste dikte bereikt heeft.
Vergeet zeker niet te roeren. Doe de warme confituur in propere potjes.
Sluit ze en laat ze omgekeerd afkoelen.
Tijdens het confituur maken,stond er ook nog een brood in de oven. Heerlijke geur in de keuken...
ik hou niet zo van peren,maar jullie wel zo te zien,eet smakelijk
BeantwoordenVerwijderenNou, ik wil wel geloven dat het lekker is!
BeantwoordenVerwijderenJe had nog een beetje teveel voor de potjes misschien. Vind ik altijd zo heerlijk, vast proeven met het restje... en dan op net gebakken brood!
Dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee! Misschien ga ik je voorbeeld volgen. Dankjewel voor de tip!!
BeantwoordenVerwijderen