donderdag 10 januari 2013

Turks brood

Tijdens het studeren door, doen we ook nog wat huishoudelijk werk. Vandaag stond er "bakken" op het programma en de keuze viel op "Turks brood",nog nooit gedaan maar...goed gelukt.

Volg maar even mee...

We nemen:
 * 350ml lauw water
 * 1 koffielepel suiker
 * 2 koffielepels droge gist
 * 4 eetlepels olijfolie
 * 0,5 koffielepel zout
 * 500g witte bloem


Doe lauw water in een kom,voeg suiker en gist toe.

Laat enkele minuten rusten tot er kleine blaasjes verschijnen.
Voeg olie,zout en bloem toe
en begin te kneden (goede tip: handen insmeren met olijfolie want het deeg PLAKT !!)

5 min.kneden tot je een mooie massa krijgt.
Dek de kom af en laat ongeveer 30min.rijzen op een warme plaats (hier is dat op de verwarming).
Verwarm de oven voor op 230°C.
Leg het deeg op een ingeolied bakblik en verdeel in 3 delen.Rol elk deel uit tot een ovaal. Voeg zeker GEEN bloem meer toe aan het deeg,het moet zacht blijven.
Maak met je vinger diepe putjes in het deeg.
Bedek weer met een handdoek en laat nog eens 15 min. rijzen.
Smeer in met wat eigeel en bak in de oven gedurende ca. 15 min. tot ze mooi goudgeel zijn.



Smakelijk !




3 opmerkingen: