maandag 30 maart 2015

Appelcake

Op vraag van velen hier het recept van mijn appelcake.

 

 

 

Ingrediënten

  • 250 gr suiker
  • 4 eieren
  • 250 gr boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 appels

Bereiding

  1. Smelt boter op een zeer zacht vuurtje. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng eieren met suiker en klop ze gedurende 15 minuten tot schuim met de mixer. Schil de appels. Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim. Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm. Leg hierboven ook nog schijfjes appel.
  3. Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten. Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven.
    Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker. 


    Smakelijk !!
     

6 opmerkingen:

  1. Mmmmm, cake en appel...altijd een smaakvolle combinatie. En het ziet er ook nog eens heel mooi uit! Dankjewel voor het recept.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker, ik heb nog bakmeel en appels misschien ga ik dit weekend eens proberen. Ziet er zo lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit en kan bijna niet anders dan lekker smaken,toefje slagroom erbij......ja graag;-))

    Hartelijk dank voor het delen,ik ga het zeker en vast binnenkort maken.

    Lieve groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij maakt hem , hoe ik hem maak .
    Lekker hè , deze staat hier geen dag.
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaaaa! bedankt voor het recept, ik ga er mee aan de slag met plantaardige vervangers, wordt vast top!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie. Dat ga ik ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen